Het groeien gaat hier vanzelf

16 maart 2020 | Service & Care

Bart Metselaar: “Het creatief zijn, vanuit niets iets maken, vind ik fantastisch.”

Ik heb een opleiding in theater en gaming. Creativiteit en vormgeving zijn mijn ding. Maar ik ben ook technisch. Apparaten bestuderen, kijken hoe het beter kan, oplossingen zoeken als iets niet werkt… Ik heb het altijd leuk gevonden. Toen ik hoorde dat Thinkwise een trainee zocht, twijfelde ik of ik moest solliciteren. Ik was geen programmeur. Ik had wel kennis, maar nog geen ervaring. Toch stond Geoffrey Lovink, Online Recruitment Marketeer, open voor mijn ambitie. En dus begon ik in mei 2018, samen met 9 anderen, aan mijn Traineeship.

Blog

Nieuws

Service & Care

Zelfstandig de puzzel oplossen

Via de afdeling Customer Solutions kwam ik in oktober 2018 bij de afdeling Service & Care. Hier zitten we met zeven man in een klein hokje. We zitten dicht op elkaar, dus je hoort elk technisch gesprek. Als net afgestudeerde trainee die nog geen SQL kende, was dat eerst best imponerend. Maar tegelijkertijd spannend en inspirerend. Elke klant, collega en project is anders, en dat maakt het zo leuk. Elke vraag is uniek, elk telefoontje is een nieuwe puzzel. Ik hou van puzzels, van luisteren naar de klant. En na een paar maanden merk je ineens dat je zelfstandig de puzzel kan oplossen.

Een oplossing in minuten

Bij elk vraag duik ik er vol in. 9 van de 10 keer zit het probleem tussen het keyboard en de rugleuning, maar soms is er echt een bug. Je bent met de materie bezig, maar ook met de persoon. Kan het anders? Ligt het aan de persoon of aan de software? Je moet snel kunnen schakelen, snel herleiden waar het probleem zit. Elke bug is een melding die een aanpassing vereist. We zijn continu aan het ontwikkelen en verbeteren. Dat is de kracht van de tool: je kunt alles snel vinden, snel verhelpen en zelfstandig een oplossing genereren. Soms in uren, soms zelfs in minuten.

Groeien gaat vanzelf

Bij Thinkwise is het niet ‘voor jou 10 anderen’. Vanuit enthousiasme en vrolijkheid sta ik altijd vooraan. Ook als 1e lijns junior. Daardoor groei ik razendsnel. Creativiteit, ondernemerschap, creëren, ontwikkelen en oplossingen verzinnen. Dat vind ik leuk en dat is precies wat ik hier kan doen. Soms kijk ik nog op tegen mijn collega’s, maar dat is ook goed. Ik wil de komende jaren gebruiken om te leren, me verder te ontwikkelen. Maar dat groeien gaat bij Thinkwise van nature. Laatst hoorde ik dat ik steeds meer Thinkwise adem. Dat vind ik een enorm compliment.

Delen
Bekijk of volg ons op social media voor meer informatie over Thinkwise!