Functioneel Test Engineer

Apeldoorn | Platform Innovation

Bugs. Je komt ze liever niet tegen, niet onder je vuilnisbak, maar zeker niet in je software. Toch ben jij degene die wel altijd even de onderkant van het deksel inspecteert. Herkenbaar? Wacht dan niet langer, wij zijn namelijk op zoek naar een nieuwe collega om ons dynamische team te komen versterken. Je bent de spin in het web, samen met de developers kom je tot goede oplossingen en waarborg je de kwaliteit van ons Thinkwise platform. Je komt dan ook terecht op onze R&D afdeling waar gewerkt wordt aan de doorontwikkeling van het Thinkwise platform.

Wat doet onze Functioneel Test Engineer?

 • Jouw hoofdwerkzaamheden zullen bestaan uit het testen van opgeleverde functionaliteiten en bugfixes. Bij het testen maak je een strategische keuze over wat je gaat testen en stel je aan de hand van testtechnieken een testplan op wat je vastlegt en uitvoert. Daarnaast houd je je bezig met het uitvoeren en uitbreiden van regressietesten.
 • Je zorgt voor een goede registratie van de bevindingen zodat je collega-developers ze kunnen reproduceren en oplossen.
 • Je bent in staat om beargumenteerde uitspraken te doen over de kwaliteit van het door jou geteste, waarbij je een inhoudelijke discussie met de developers niet uit de weg gaat. 
 • Je gaat zelf leren hoe het Thinkwise platform in elkaar steekt, er (test)applicaties mee leren bouwen en real-life situaties reproduceren waartegen getest kan worden.
 • Je gaat ook meedenken over hoe we kwaliteit een structureel onderdeel kunnen maken van de ontwikkelprocessen op onze afdeling, bijdragen aan teststrategie/testbeleid binnen de afdeling. Daarin is jouw mening belangrijk.
 • Hechte communicatie is een zeer belangrijk onderdeel van je werk. Hierbij heb je contact met onder andere developers, UI/UX designers en Product Owners om goed te achterhalen hoe zaken moeten werken en hoe jouw tests eruit komen te zien. Ook zul je zo nu en dan contact hebben met andere afdelingen en eindklanten.

Wat heb je in huis?

In de eerste plaats ben je een gezellige en enthousiaste collega die een informele sfeer kan waarderen. Gevoel voor humor is een pré 😊. Ook ben jij doortastend en secuur, je vindt het belangrijk dat dingen goed gebeuren. Voor jou gaat kwaliteit boven kwantiteit. We vinden het belangrijk dat je kritisch bent. Je accepteert niet zomaar alles en durft de discussie aan te gaan met je collega’s. In je communicatie ben je proactief en enthousiast maar zeker ook sociaal. Je werkt graag samen in een team en vind het prettig om te sparren met je collega’s en elkaars werk te reviewen. Succes is voor jou een team effort, en daarbij ben je ook Agile/Scrum georiënteerd. 

Daarnaast beschik je over:

 • Je bent TMap en/of ISTQB gecertificeerd
 • Je hebt aantoonbare ervaring met functioneel testen.
 • Je hebt kennis van het software development proces, denk daarbij aan Scrum werken, maar ook met tooling zoals Azure DevOps
 • Ervaring met datamodelleren en SQL is een pré
 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur met een technisch component
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal (met name schriftelijk) en ben je woonachtig in Nederland.

Dit bieden wij jou:

 • Salarisindicatie:  € 3600 – €4900 per maand obv fulltime.
 • Salarisniveau: Schaal 6
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder pensioenvoorziening
 • ‘Lifelong learning’, waarbij we je stimuleren om te blijven groeien en ontwikkelen. Dit doen we door middel van persoonlijke begeleiding en trainingen. Onder andere via onze eigen Thinkwise Academy
 • De kans om met onze nationale en internationale ambities mee te groeien
 • Een inspirerende werkplek binnen een jong team op ons mooie hoofdkantoor in Apeldoorn
 • Deelname aan uiteenlopende evenementen, sportactiviteiten en teamuitjes

About Thinkwise

Thinkwise is an international player with a unique technical vantage point.  We bring the best people, software, and knowledge together to provide exceptional service to our clients. We utilize our low-code platform, specialized in the complete replacement of legacy enterprise software. We model processes and applications instead of programming them.  There are currently businesses in 32 countries that utilise our entreprise software, such as Mojo, Sligro, VDL and WEC-Lines.  There are approximately 130 professionals employed by Thinkwise, and with your knowledge and expertise we hope to grow even further. Our goal is to offer our software to more clients and partners that support their business in a simple, transparent, and sustainable manner.

Ga jij ervoor ?

Is deze job als Functioneel Test Engineer precies wat jij zoekt en past het bij de volgende stap in je carrière? Solliciteer dan nu!

Wat mag je verwachten na jouw sollicitatie?
Na jouw sollicitatie ontvang je binnen 2 werkdagen een reactie. Word je uitgenodigd voor een gesprek, dan maak je hierin eerst kennis met jouw afdelingsmanager en bespreken we de inhoud van de functie. In een eventueel vervolggesprek maak je ook kennis met collega’s en het management. Is er een match? Dan doen we jou een passende aanbieding en mogen we je hopelijk snel als nieuwe collega verwelkomen!

Locaties:

Apeldoorn

lovink-rond-wit

Hermien Kolkman-van Vuuren
Corporate Recruiter

hkolkman@thinkwisesoftware.com
+31 61 899 6588

Share

Bekijk of volg ons op social media voor meer informatie over Thinkwise!

Apply

Max. bestandsgrootte: 4 MB.
Toestemming contact(Vereist)

Apply

Max. bestandsgrootte: 4 MB.
Toestemming contact(Vereist)
lovink-rond-wit

Hermien Kolkman-van Vuuren
Corporate Recruiter

hkolkman@thinkwisesoftware.com
+31 61 899 6588

Delen
Bekijk of volg ons op social media voor meer informatie over Thinkwise!