Technical R&D Writer

Apeldoorn | Platform Innovation

Als Technical R&D Writer kennen je collega’s op de afdeling Platform Innovation jou als iemand die voor duidelijkheid, uniformiteit en structuur staat. Je bent bovendien niet bang voor complexiteit en achterstallig onderhoud.  Sterker nog, je handen gaan jeuken! Klinkt deze omschrijving jou als muziek in de oren? Lees dan snel verder om meer over deze functie te weten te komen.

Wat doe je als Technical R&D Writer?

In de functie van Technical R&D Writer neem je het voortouw bij alle technische documentatie en vertaalt jouw kennis naar gebruikersdocumentatie, releasenotes en blogs. Je wordt de tweede collega in het technischschrijversteam. Binnen deze functie werk je nauw samen met 7 andere teams die bouwen aan 5 producten en 3 GUI’s. De informatie die je nodig hebt haal je uit releasenotes, tickets en overleg met collega’s en klanten. Op basis daarvan pas je de documentatie aan. En omdat je toch al goed bezig bent, corrigeer je meteen wat fouten, vul je een ontbrekend stukje informatie aan of vervang je een verouderd screenshot.

Met elkaar til je de documentatie naar een hoger plan! 

Wat heb je in huis?

Om te beginnen beschik je over een stevige werklust en een goed humeur. Je bent proactief en hebt een passie voor zowel technische software als voor communicatie. Geen uitdaging is jou te groot; alleen het beste resultaat telt. Je moet communicatief sterk zijn in contact met collega’s en stakeholders, zowel op kantoor als via Teams en in hybride overleg. Je kan en wil agile werken, in een scrum-team, met alle bijbehorende stappen en overleggen.  Je kan gestructureerd via vaste werkprocessen werken en meedenken over hoe processen beter kunnen. Je stelt je flexibel op, want dingen lopen niet altijd zoals gepland.

Daarnaast:

 • Een opleiding op HBO of WO niveau afgerond
 • Kennis van trends en ontwikkelingen op het gebied van technisch schrijven
 • Aantoonbaar een uitstekende beheersing van de Engelse taal, vooral in geschrift, maar ook in woord. De voertaal op kantoor is Nederlands
 • Sterke analytische vaardigheden
 • Je bent bereid altijd iets nieuws te leren
 • Kennis van docs-as-code is een pré
 • We werken vanuit Azure DevOps en schrijven de documentatie als markdown in Visual Studio code

Dit bieden wij jou:

 • Een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder pensioenvoorziening
 • ‘Lifelong learning’, waarbij we je stimuleren om te blijven groeien en ontwikkelen
 • De kans om met onze nationale en internationale ambities mee te groeien
 • Een inspirerende werkplek binnen een jong team op ons mooie hoofdkantoor in Apeldoorn
 • Deelname aan uiteenlopende evenementen, sportactiviteiten en teamuitjes

Over Thinkwise

Thinkwise is een wereldwijde speler met een unieke kijk op de wereld van techniek. Wij brengen de beste mensen, software en kennis samen om onze klanten optimaal te bedienen. Dat doen we met ons low-code software platform, dat gespecialiseerd is in het compleet vervangen van legacy enterprise software. Met dit platform modelleren we processen en applicaties in plaats van ze te programmeren. Inmiddels werken er bedrijven in meer dan 32 landen met onze enterprise software, waaronder Mojo, Sligro, VDL en WEC-Lines. Bij Thinkwise zijn ruim 130 professionals werkzaam. De komende jaren hopen we samen met jouw kennis en kunde verder te groeien, zodat we nog meer klanten kunnen voorzien van software die hun business op een eenvoudige, inzichtelijke en duurzame manier ondersteunt.

Ga jij ervoor ?

Ben jij de Technical R&D Writer die we zoeken? Solliciteer dan nu!

Wat mag je verwachten na jouw sollicitatie?
Na jouw sollicitatie ontvang je binnen 2 werkdagen een reactie. Word je uitgenodigd voor een gesprek, dan maak je hierin eerst kennis met jouw afdelingsmanager en bespreken we de inhoud van de functie. In een eventueel vervolggesprek maak je ook kennis met collega’s en het management. Is er een match? Dan doen we jou een passende aanbieding en mogen we je hopelijk snel als nieuwe collega verwelkomen!

Locaties:

Apeldoorn

lovink-rond-wit

Valentijn Nunnikhoven
HR Manager

vnunnikhoven@thinkwisesoftware.com
+31 6 288 920 18

Delen

Bekijk of volg ons op social media voor meer informatie over Thinkwise!

Solliciteer

Thinkwise mag contact met mij opnemen over deze sollicitatie.

Solliciteer

Thinkwise mag contact met mij opnemen over deze sollicitatie.
lovink-rond-wit

Valentijn Nunnikhoven
HR Manager

vnunnikhoven@thinkwisesoftware.com
+31 6 288 920 18

Delen
Bekijk of volg ons op social media voor meer informatie over Thinkwise!